Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

234. PANIVAR PA-484 ΚΟΚΟΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΚΟΚΟΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 1972

Κοκοτσάκης Δημήτρης- Κοκοτσάκης Νίκος PANIVAR PA-484 Αφού σ' αρέσουν οι φιλιές (Συρτός Αποκορονιώτικος) - Το αίμα μέσα στην καρδιά 1972- 45rpm- 7''

 

Τα περίφημα Κοκοτσάκια, ο Δημήτρης και ο αδερφός του Νίκος, με καταγωγή από τα Μεγάλα Χωράφια, Χανίων, στο σημερινό δισκάκι.

Δισκογραφικά έχουν μόνο ένα 45άρι (το σημερινό) και μια κασσέττα (άγνωστο εάν είναι εταιρίας) όπως με πληροφόρησε ο Ευτύχης Κουβαράκης. Το εξαιρετικό όμως παίξιμο, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους (1972 κυκλοφόρησε το δισκάκι) δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κάποιος.

Ο Δημήτρης και ο Νίκος παίζουν στο παλιό κούρντισμα: Λα-Ρε-Σολ-Ντο και στο βιολί και στο λαγούτο, όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Βαβουλές! Αυτά βέβαια για μένα που δεν είμαι μουσικός είναι ¨ψιλά γράμματα¨. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι, ότι παρόλο που χρησιμοποιούν την Χανιώτικη ζυγιά βιολί-λαούτο, το παίξιμο τους δεν είναι ¨επιθετικό¨ όπως το Κισσαμίτικο, αλλά έχει πάρει στοιχεία από ανατολικά των Χανίων που συνορεύουν με Ρέθυμνο.

Στα Μεγάλα Χωράφια, εδώ και χρόνια εμφανίζονται στο κέντρο τους το ¨Αηδόνι¨, από όπου είναι τραβηγμένη η φωτογραφία του Νίκου Κοκοτσάκη με τον Φαντάκη Μανώλη.

Περισσότερα βιογραφικά όπως και φωτογραφικό υλικό θα προστεθούν αργότερα.

Να ευχαριστήσω το Γιώργο Βαβουλέ για τις πληροφορίες και τον Ιδομενέα Παπαδογιάννη για το σκανάρισμα του δίσκου του, που είναι σε καλύτερη κατάσταση.  

Φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ).