Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

290. ST45 NB 0.28 ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ- ΚΑΜΑΡΟΤΛΗ Χ. 1974

Παπουτσάκης Κώστας- Δρετάκης Γιώργος- Παπουτσάκης Ζαχαρίας- Καμαρότλη Χ. ST45 NB 0.28  Η ξενιτειά με πλάνεψε - Το τυχερό δεν χάνεται1974- 45rpm- 7''

 

Ο Κώστας Παπουτσάκης γεννήθηκε περίπου το 1950-51 (από το προσωπικό του προφίλ στο facebook τον βρίσκουμε φαντάρο το 1969). Επίσης τον συναντάμε το 1972 στη Γερμανία περιοδεία. Εκεί ηχογραφήθηκαν δυο 45άρια δισκάκια. Έκανε περιοδείες τόσο στο εσωτερικό όπου υπάρχουν Κρητικοί, αλλά και στο εξωτερικό  Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Γερμανία.

Δισκογραφικά έχει πέντε LP, δυο προσωπικά 45άρια και αρκετά CD. Έχει συνεργαστεί με τους παρακάτω: Παπουτσάκη Δημήτρη, Παπουτσάκη Ζαχαρία, Ross Daly, Παπουτσάκη Μαρίκα, Στεφανάκη Μαρία, Παπουτσάκη Γιάννη, Κρασαδάκη Παντελή, Λαμπράκη Χαρούλα, Χατζηδάκη Αντρέα, Γιαννάκη Άγγελο,

Δρετάκη Γιώργο, Ξυλούρη Γιώργο, Μανιά Νίκο, Κοκοτσάκη Νίκο, Τσαφαντάκη Βαγγέλη, Καρμπαδάκη Πέτρο, Χαιρέτη, Κουτσουρέλη Γιώργη, Καδιανό Νίκο, Βαρβατάκη Αντρέα, Σταυριανουδάκης Κυριάκο, Πετσάκη Μιχάλη, Παπουτσάκη Γιούλη, Αεράκη Στέλιο και πολλούς άλλους.

Διατηρεί το κέντρο ¨Ξεφάντωμα¨ στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ο Γιώργος Δρετάκης γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1935
Ξεκίνησε να μαθαίνει Κρητικό Λαούτο αυτοδίδακτος από την ηλικία των 18 χρονών και άρχισε να γράφει στίχους και μαντινάδες και να συνθέτει μουσική από τα 25 του χρόνια.
Την πρώτη του ηχογράφηση με δικά του τραγούδια την έκανε το 1974 σε δισκάκι 45 στροφών που συμμετέχει και τραγουδά στην πρώτη πλευρά ο Κώστας Παπουτσάκης (σημερινό δισκάκι) και την δεύτερη λίγο μετά πάλι το 1974 (500 κόπιες) με συμμετοχή Ψαραντώνης, και Στέλιος Αεράκης.

Το σημερινό δισκάκι ηχογραφήθηκε το 1974 στο Düsseldorf της Γερμανίας σε μόνο 200 τεμάχια. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε και φωτομονταρίστηκε μερικά χρόνια μετά την ηχογράφηση του δίσκου από τον Νίκο Δρετάκη (τον Γιό του σύνθετη) που όμως δεν τυπώθηκε ποτέ και έτσι το δισκάκι δεν έχει εξώφυλλο. Ο Δρετάκης Γεώργιος αρρώστησε και έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του πολλές μαντινάδες και συνθέσεις που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ηχογραφήσει ποτέ.

Πληροφορίες, φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ).