Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

322. LYRA LS 1081 ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ- ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1965

Μπούκαλης Παύλος- Χαλκιάς Αναστάσιος LYRA LS 1081 Χορός στα δύο Θεσπρωτίας (Με Πωγωνίσιο γύρισμα) - Δεν είναι αυγή να σηκωθώ (Τσάμικο Ηπειρώτικο) 1965- 45rpm- 7''
Ο Παύλος Μπούκαλης (κλαρίνο) μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Μπούκαλη (λαούτο-ντέφι- βλέπε και ανάρτηση 110), είχαν καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο (πιθανότατα να είχαν γεννηθεί κι εκεί). Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 είχαν ιδρύσει κομπανία με έδρα την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, και συμμετείχαν σε όλα τα χωριά της Ηπείρου, κυρίως της Θεσπρωτίας σε γάμους και πανηγύρια.
Παρότι ο Γιώργος Μπούκαλης είχε φύγει τέλη του 1970 από την ζωή, το συγκρότημα συνέχισε να δουλεύει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αργότερα έφυγε και ο Παύλος Μπούκαλης από την ζωή.
Ο Παύλος Μπούκαλης είχε σπουδάσει την τέχνη του κλαρίνου δίπλα στον αείμνηστο θρυλικό Τάσο Χαλκιά και ίσως να τους σύνδεε και κάποια συγγένεια μεταξύ τους.
Στο σημερινό δισκάκι σε σύνθεση Τάσου Χαλκιά, στο κλαρίνο ο Παύλος Μπούκαλης σε δύο σκοπούς από Θεσπρωτία και Ήπειρο. Αναφορά για το Πωγώνι στην ανάρτηση 273.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω περισσότερα βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για τον Παύλο Μπούκαλη.
Φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ).