Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

93. PANIVAR PA-128 ΒΙΖΙΡΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1969

 Βιζιριανάκης (Βυζιριανάκης-Βυζιριάνης) Γεώργιος- Αποστολάκης Γεώργιος PANIVAR PA-128 Δεν πάω μπλιό μου στα οζά (Πεντοζάλια) - Πέρδικα ολοπλουμιστή (Συρτός) 1969- 45rpm- 7''

 
 Για τον Αποστολάκη Γιώργο ακόμα ψάχνουμε βιογραφικά στοιχεία (βλέπε ανάρτηση 23). Τον τιμήσαμε όμως με την φωτογραφία έναρξης αφού συμμετέχει στο λαούτο και το τραγούδι.  
 
Ο Γιώργος Βιζιριανάκης γεννήθηκε το 1927 στο Μιξόρρουμα (Μυξόρρουμα) Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου (τέσσερα χιλιόμετρα από το Σπήλι). Παντρεύτηκε την Σταματίνα και απέκτησε τρία παιδιά, την Ευαγγελία, την Ειρήνη και τον Στέλιο. Υπηρέτησε στην χωροφυλακή και αργότερα άνοιξε ταβέρνα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Στην ταβέρνα του σύχναζαν αρκετοί Κρήτες καλλιτέχνες όπως Μαρκοβαγγέλης, Σηφογιώργης και Μουντάκης. Έχει συνεργαστεί εκτός από τον Γιώργο Αποστολάκη με τους: Καρμπαδάκη Πέτρο, Μαρκογιαννάκη Γιάννη και Βαγγέλη. Απεβίωσε το 1988.
Φωτογραφίες για τον Βυζιριάνη μπορεί να προστεθούν αργότερα. Στη φωτογραφία στο φάκελο που θα κατεβάσετε εικονίζεται ο ανιψιός του (συνονόματος) ο οποίος παίζει λαούτο.
Για τις πληροφορίες να ευχαριστήσω τον Ιδομενέα Παπαδογιάννη (και τα σκαναρισμένα εξώφυλλα) και τον Κλεάνθη Ατσαλάκη.
Πληροφορίες, φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ).