Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

83. SIMONETTA 244 ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΚΥΛΑΣ- ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ 1971

 Μπαγιαρτάκης Γιώργος- Παπαδάκης Ακύλας- Αλεξάκης Δαγκλής SIMONETTA 244 Πέρδικα λεβεντόκορμη (Ρεθεμνιανό Πεντοζάλι) - Μες τα συντρίμια της ζωής (Αϊβαλιότικος Μελαμπιανός Συρτός) 1971- 45rpm- 7''

Με τέσσερα σαρανταπεντάρια και ένα LP στο ενεργητικό του ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης. Στο λαούτο και στο τραγούδι σε όλα. Ξεκινά δισκογραφικά το 1969 μέχρι και το 1981 που κυκλοφορεί το LP στην Panivar. Συνεργάστηκε δισκογραφικά με τους Παπαδάκη Ακύλα, Αλεξάκη Δαγκλή, Μαυράκη Μανώλη και Ορφανό Νίκο. Βιογραφικά στοιχεία δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω.

 Στη λύρα ο Ακύλας Παπαδάκης. Δισκογραφικά τον συναντάμε στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, τον Δαγκλή Αλεξάκη, Κατζάκη Δημήτρη και την Ευαγγελία Πατεράκη. Βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες δεν κατάφερα να βρω. Όσον αφορά τα βιογραφικά στοιχεία το ίδιο ισχύει και για τον Δαγκλή Αλεξάκη. Ωστόσο βρήκα την παρακάτω φωτογραφία.   
Στο σημερινό δισκάκι, τιμάμε και την πέρδικα την λεβεντόκορμη σε μια σειρά από γνωστές μαντινάδες. Τώρα ¨Ρεθεμνιανό Πεντοζάλι¨ δεν θα το βάφτιζα !!. Από την άλλη πάλι ας το αφήσω στους μελετητές και μουσικολόγους της Κρητικής μουσικής. Συνήθως τα βαφτίζουν μαντινάδες στους περισσότερους δίσκους. Στη δεύτερη πλευρά έχουμε συρτό και ¨Αϊβαλιότικο¨ και ¨Μελαμπιανό¨. Για τα ορθογραφικά ούτε λόγος (όχι ότι είναι πρωτοπόρος η Simonetta). 
(Τα σκαναρισμένα εξώφυλλα που προστέθηκαν είναι του Ιδομενέα από Ρέθυμνο και τον ευχαριστώ πολύ που συμβάλει στη προσπάθεια καταγραφής).
 Φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ)