Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

141. POPULAR AP 6043 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ- ΜΕΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1964

Παναγιωτάκης Ιωσήφ (Σήφης)- Μετζάκης Γιώργος POPULAR AP 6043 Το τέλος σου θαρθή (Συρτός) - Το περιβόλι της ζωής (Πεντοζάλη) 1964- 45rpm- 7''
 
Ο Παναγιωτάκης Ιωσήφ (Σήφης-βλέπε και ανάρτηση 31) από τις Ατσιπάδες Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, λυράρης με δισκογραφικές επιτυχίες, αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Ατσιπαδιανών. Δισκογραφικά έχει δύο LP (long play) δίσκους και αρκετά 45-άρια. Έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Μετζάκη, τον Κώστα Τσακαλάκη, τον Ανδρέα Γαλερό, την Ερμίνα Νικολιδάκη και τον Πέτρο Καρμπαδάκη.
 Ο Γιώργος Μετζάκης (βλέπε και ανάρτηση 76) έχει συνεργαστεί με τους: Ιωσήφ Παναγιωτάκη, Κουκλινό Κανάκη, Μουντάκη Κώστα, Κολιακουδάκη Νίκο, Λατζουράκη Φίλιππο, Σκορδαλό Θανάση, Μελαμπιώτη Μανώλη, Σταγάκη Μανώλη, Καλαϊτζάκη Βασίλη και Παπαδάκη Μάρκο.
Ταλαιπωρημένο αρκετά το σημερινό δισκάκι. Έχει τα σημάδια του jukebox στις ετικέτες και στον ήχο, λόγο της βελόνας. Το μεγάλο κενό (οπή - χωρίς τον καβαλάρη) υπήρχε για να προσαρμόζεται το 45άρι στον επιλογέα των jukebox. Συνήθως την βελόνα την άλλαζαν όταν πια ακουγόταν μόνο θόρυβος. Αλλά μέχρι τότε έσκαβε στην κυριολεξία τα δισκάκια προκαλώντας τους θόρυβο σαν αυτό που ακούγεται στο σημερινό δισκάκι. Κρίμα γιατί το παίξιμο του Παναγιωτάκη και του Μετζάκη είναι πάρα πολύ ωραίο. 
Τα σκαναρισμένα εξώφυλλα που προστέθηκαν είναι του Ιδομενέα από Ρέθυμνο και τον ευχαριστώ πολύ που συμβάλει στη προσπάθεια καταγραφής.   
Φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο …(εδώ).
 
Το επίσημο εξώφυλλο του δίσκου θα το βρείτε στο φάκελο.