Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

33. DORE K-91 ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΝΝΑ- ΑΝΑΤΣΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΦΩΤΗΣ- ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1965

Πλατανιά Άννα- Ανατσελόπουλος Κώστας (Ανατσέλος)- Αγγελίνας Φώτης- Καράμπελας Ανδρέας  DORE K-91 Τα λουλούδια - Ο ήλιος 1965- 45rpm- 7''


Η σημερινή ανάρτηση μας πάει σε μια κατηγορία δημοτικών τραγουδιών η οποία είναι συγχώνευση λαϊκού- δημοτικού- ελαφρού (πάντα προσωπική άποψη). Η δημώδης ορχήστρα όπως αναγράφεται συνήθως στις ετικέτες (ορχήστρα της μπακαλοταβέρνας-βλ. φωτογραφίες) έπρεπε να ικανοποιήσει τους πελάτες με διαφορετικά ακούσματα τόσο στις εκάστοτε μεγάλες πόλεις όσο και στα χωριά-κωμοπόλεις σε περιοδείες. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και στην Κρήτη από μαρτυρίες του Νίκου Ξυλούρη που έπαιζαν ευρωπαϊκά και ¨ταγκά¨ και ενδιάμεσα τα Κρητικά που ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση δεν ¨μπασταρδεύτηκαν¨.

Στην πρώτη φωτογραφία Αγγελίνας Φώτης-κιθάρα φωνή, Ανατσελόπουλος Κώστας-κλαρίνο και πιθανόν η Πλατανιά Άννα στο τραγούδι. Στην δεύτερη ο Ανατσελόπουλος στο κλαρίνο πίσω και στη τρίτη φωτογραφία ο Αγγελίνας- κιθάρα και φωνητικά.

Δυστυχώς πληροφορίες και βιογραφικά για τα μέλη της ορχήστρας δεν υπάρχουν παρόλο που έχουν πλήθος από συμμετοχές σε δίσκους.
Φωτογραφίες και το ηχητικό αρχείο…(εδώ)